плаж
плаж / netinfo
Очаква се около 150 да са охраняемите плажове през летния сезон 2017-та година, стана ясно от думите на служебния министър на туризма Стела Балтова. Тя обясни, че от ведомството ще работят в посока намаляване на неохраняемите плажове в сравнение с броя им през миналата година. Министър Балтова представи и приоритети си като основните са подобряване на политиките и регулациите, развитие на националната туристическа реклама и международно сътрудничество в туризма.
 
Очакванията за летния сезон 2017-та са позитивни, обяви служебният министър на туризма Стела Балтова. Подготовката за сезона е свързана с концесионните договори и плажове.
 
"В момента имаме 49 плажа, в които действа концесия. Предстои да бъдат подписани пет нови концесионни договора, при които срокът за тяхното подписване е 28 февруари. Те са влезли в сила преди моето встъпване в длъжност, не са обжалвани. Имаме три, по които текат жалби - това са Поморие-Централен, Нестинарка и Бургас-Север. Паралелно с това имаме шест висящи плажа", каза Балтова.
 
Плажовете с наеми са общо 63 към момента, допълни тя. Очакванията са от всички 237 плажа 150 да имат стопани, а останалите да са неохраняеми. Служебният министър обясни, че усилията са насочени към намаляване на броя на неохраняемите плажове за това лято в сравнение с миналото.
 
"Ще работим в посока да бъдат по-малко от миналата година. Това, което предвиждаме към момента, е след 31 март да имаме яснота по този въпрос", каза тя.
 
Балтова обяви, че тече проверка на започнати и спрени обществени поръчки, като сред тях тази за Единната система за туристическа информация. Тя посочи и основните си приоритети - подобряване на политиките и регулациите и развитие на националната туристическа реклама и международно сътрудничество в туризма.​