КФН наложи временна забрана на четири търгови предложения
КФН наложи временна забрана на четири търгови предложения / netinfo

Комисията за финансов надзор наложи временна забрана на търговото предложение от Сигма консултинг ООД за закупуване на акции от миниритарните акционери на Цигарена фабрика - Пловдив АД чрез инвестиционен посредник София Интернешънъл Секюритиз АД.

Надзорът наложи и временна забрана на търговото предложение от Бизнес Център Изгрев ЕООД за закупуване на акции на Слънце Стара Загора Табак АД от останалите акционери на дружеството чрез инвестиционния посредник Централна Кооперативна Банка.

Припомняме, че Сигма консултинг купи над 78% от капитала на Цигарена фабрика Пловдив от Булгартабак Холдинг. Бизнес Център Изгрев купи 89.7% от капитала на Слънце Стара Загора Табак.

Причината за спирането и на двете търгови предложения е несъответствия и непълноти в представените предложения, съобщиха от надзора.

КФН спря търговите предложения и на Мел Холдинг АД за закупуване на акции от капитала на две дружества - Свиневъдство Стамболово АД и Месокомбинат Бургас АД - София от останалите акционери на двете дружества чрез инвестиционен посредник Булброкърс ЕАД - София.

DarikFinance.bg