Кабинетът заседава за последно тази година
Кабинетът заседава за последно тази година / Sofia Photo Agency, архив
Кабинетът заседава за последно тази година
36597
Кабинетът заседава за последно тази година
  • Кабинетът заседава за последно тази година

Българската банка за развитие ще може да кредитира бенефициенти по оперативните програми "Транспорт", "Околна среда" и "Регионално развитие", ако на днешното си заседание правителството одобри проект на договор за условията за кредитиране със средства от Кредитното споразумение, сключено между България и Европейската инвестиционна банка. В дневния ред на кабинета е и проект на писмо до Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), с което се предлага промяна по посока на разширяване на кръга на консултантската помощ по проект за развитие на общинската инфраструктура.

В писмото до международната банка се предлага изменение на заемното споразумение между България и банката, с което се осигурява финансиране на инфраструктурния проект. Общата стойност на проекта е 101 млн. и 200 хиляди евро, като банката отпуска заем от 81 милиона.

С парите ще бъдат завършени язовирите Нейковци, Пловдивци и Луда Яна, както и пречиствателните станции към тях. Съоръженията ще осигурят качествено водоснабдяване на Трявна, Мадан, Рудозем и Панагюрище. Ще се извърши и рехабилитация на язовир "Студена". Проектът включва изготвянето на 48 регионални и 40 градски генерални планове за развитие на водоснабдяването и канализацията.