Хасан Азис: Съдът ще прецени има ли нарушение
Хасан Азис: Съдът ще прецени има ли нарушение / снимка: DarikNews.bg, Дарик-Кърджали
Хасан Азис: Съдът ще прецени има ли нарушение на кмета на Кърджали
27452
Хасан Азис: Съдът ще прецени има ли нарушение на кмета на Кърджали
  • Хасан Азис: Съдът ще прецени има ли нарушение на кмета на Кърджали

Обвинението за проекта „Водно огледало" е емблематичен пример за манипулация на факти, заяви за Дарик кметът на Кърджали Хасан Азис. Той определи повдигнатото обвинение срещу него като „политически балон". Според Азис изисканата сума по проекта е такава, каквато са посочили лицензираните оценители, а не каквато е решил той като кмет на Кърджали. Ето какво каза още Хасан Азис:

Съдът ще прецени дали има нарушение на кмета на Кърджали. Аз бих казал само, че това е емблематичен случай на един министър за манипулиране на фактите.

Кои факти са манипулирани?

За това, че едва ли не кметът е направил оценка, а оценката се прави от лицензирани оценители и оценката се приема или не се приема от министерствата, а не от кмета. Аз съм изискал от министерствата да бъде приключено отчуждаването, за да може да бъде издаден акт 16 на обекта, като кмет. Това е моята задача като кмет на общината да изисквам финансиране и решаване на проблемите. И в това не се чувствам ни най-малко грешник, чувствам се като човек, който си върши работата.

В същото време обаче в сайта на общината и във вестници е публикувана цена от 922 000 лева, а действителната цена дори се казва, че е 840 000 лв. А вие сте изискали над 8 млн. лв.

Аз съм изискал толкова, колкото са ми казали оценителите.

Вие чувствате ли се виновен в този случай?

По никакъв начин не се чувствам виновен. Чувствам се човек, който си върши работата, човек, който се опитва да работи за развитието на Кърджали, човек, който се опитва да изпълнява своите законови задължения. Това е въпрос, който вече оттук нататък е в компетенциите на съда и аз се надявам на безпристрастността на съда и че всичко това ще бъде като един политически балон.