Земеделието е най-стабилният сектор на българската икономика и има потенциал за износ на външни пазари. Доказателство за това е и фактът, че наши продукти са добре познати на японския пазар. Това мнение е изразил министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с посланика на Япония у нас Такаши Коидзуми.
Посланик Коидзуми е потвърдил, че България е известна с традиционни продукти като кисело мляко, розово масло, вино и билки, съобщиха от МЗХ.
Димитър Греков е изтъкнал, че България има едни от най-добрите условия за производство на етерично-маслени култури като рози, лавандула и мента. "Нашето селско стопанство може да предложи също и екологично чисти продукти като мед, детски храни и вина", е отбелязал той.
Греков и Коидзуми се обединиха около тезата, че двете страни имат голям потенциал за съвместно сътрудничество, който трябва да бъде развит.