Фирмите ще отделят половин ден годишно за екообучение
Фирмите ще отделят половин ден годишно за екообучение / netinfo

Бизнесът ще отделя по половин ден един път в годината, за да провежда екосеминари за служителите си. Това предвижда съвместен проект на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и сайта „Горичка.бг”.

Обученията ще се провеждат по книжката „Зелен офис” на „Горичка.бг”, като организаторите обещават, че ще осигурят квалифицирани инструктори. Общата инициатива се изразява в провеждането на семинари, включващи разработки по темите: екологична отговорност, компании, които вече са започнали екоадаптецията, представяне на идеята за зелен офис, идеи и примери от сектора на конкретната фирма, контакти на доставчици на екологични продукти, сертификати и стандарти, които гарантират на потребителите устойчивите практики при производството на даден продукт.

Компаниите ще получат сертификат за проведеното обучение и ще бъдат представени в сайта „Горичка.бг” с предприетите стъпки към по-отговорни бизнес практики. Според организаторите всеки човек, без значение дали е собственик, мениджър или служител в дадена компания, трябва да опазва околната среда.