ДФ „Земеделие” приема сигнали за корупция на „горещ телефон”
ДФ „Земеделие” приема сигнали за корупция на „горещ телефон” / netinfo

От 23 септември в ДФ "Земеделие" започна да работи "Горещ телефон", с номер 0700 10 616, на който гражданите ще могат денонощно да подават сигнали за измами и корупционни практики, свързани с програмите и с мерките за подпомагане, които се прилагат от фонда. Това съобщиха от ДФЗ.

От днес започва да работи и електронен адрес - signali@dfz.bg, на който се приемат сигнали за нередности. Сигналите на "Горещия телефон" за абонати на БТК от цялата страна ще се таксуват на цената на един градски разговор.

Абонатите на мобилни и други фиксирани мрежи ще заплащат разговора според своя тарифен план. Линията на "Горещия телефон" е снабдена с технически устройства и със софтуер, които осигуряват автоматичен запис на обажданията. Времето за записа на всеки разговор е ограничено до три минути. При свързване с горещата линия автоматично се включва съобщение, последвано от сигнал, след който се записва телефонното обаждане. Телефонният номер и електронният адрес са обявени и на интернет страницата на ДФЗ.