Дават пари на училищата да развиват спорта
Дават пари на училищата да развиват спорта / б

Над 7.7 млн. лева е заделила Столична община за спортни дейности и инфраструктурни проекти в спорта за 2016 г.

2.2 млн. са само за спортни дейности, а най-новите спортни обекти са физкултурен салон на 98-о училище „Св.св. Кирил и Методий", който ще бъде открит през септември, нова многофункционална зала в 9 Френска езикова гимназия и строителство на нов физкултурен салон на Първа английска гимназия.

През тази година Столична община за пръв път стартира програма за подпомагане на спортните клубове с бюджет от 400 000 лева. Тя ще работи с проекти и ще отпуска средства за развитието на детско-юношеските школи на клубовете.

Училищни директори искат от общините видеонаблюдение в школските дворове

Целта е да има повече пари както за организиране на състезания, така и за професионални треньори, които да работят с децата.

Ученическият спорт и училищната инфраструктура, както и спортната инфраструктура в детските градини също са заложени да се развиват.

Създава се и временна Комисия за анализ на състоянието на Витоша. В срок от шест месеца тя ще трябва да даде пълна информация и да изготви доклад за състоянието и проблемите, съществуващи в планината, като предложи начина за тяхното скорошно преодоляване.