Цветанов ще участва в заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
Цветанов ще участва в заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство / netinfo

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще участва в заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство в Брюксел.

На заседанието ще се проведе дебат по законодателните предложения във връзка с прегледа на реформата на Общата селскостопанска политика. Министрите ще разгледат предложение за изменение на Регламент относно финансирането на Общата селскостопанска политика.

Очаква се да бъдат приети две предложения за решения на Съвета относно разрешаване пускането на пазара на продукти, съдържащи, съставени или произведени от генетично модифицирана соя A2704-12 (ACS-GHØØ5-3) и на продукти, съдържащи, съставени или произведени от генетично модифициран памук LLCotton25 (ACS-GHØØ1-3).

В рамките на заседанието Европейската комисия ще представи съобщение относно мерките, предвидени за справяне с икономическата криза в сектор рибарство и ще се проведе дебат по Предложение за регламент на Съвета за въвеждане на специална временна схема за насърчаване преструктурирането на европейските риболовни флоти, засегнати от икономическата криза, като ще се търси политическо споразумение по въпроса.