Буш: Правим всичко за възстановяване стабилността на пазарите
Буш: Правим всичко за възстановяване стабилността на пазарите / снимка: EPA/BGNES

Президентът на САЩ Джордж Буш днес за пореден път увери американците, че правителството му прави всичко възможно за стабилизиране на финансовата система, предадоха световните агенции.

"Правим и ще правим всичко, за да възстановим стабилността на финансовите пазари", каза Буш в реч от Розовата градина в Белия дом.

Администрацията разполага с всички необходими за това механизми, допълни Буш.

Финансовото министерство ще работи бързо, за да изпълни спасителния план за финансовия сектор на стойност 700 млрд. долара, който бе одобрен миналата седмица, а Федералната комисия за фондовите борси и ценните книжа полага още по-големи усилия в борбата си срещу манипулациите на фондовия пазар, каза още Буш, цитиран от Ройтерс.

След лекото си повишение от 0,40 на сто, последвало срива при откриването на сесията днес, промишленият индекс Дау Джоунс на Нюйоркската фондова борса отново тръгна надолу след изявление на Буш и въпреки уверенията му, че САЩ ще продължат да се борят срещу икономическата криза.

Уолстрийт реагира със спад от 2,66 на сто на DOW JONES и с 1,78 на сто на индекса на високотехнологични дружества NASDAQ, предаде Франс прес.