Първи кадри от строителните дейности по изграждането на газопровода „Балкански поток“ публикува във фейсбук профила си премиерът Бойко Борисов в неделя.

Клиповете са от откритата строителна площадка в района на Кнежа, Оряхово и Искър, написа той.

Трасето на преносния газопровод ще премине през землищата на 11 области - Варна, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана, Видин.
 
 

Първи видео кадри от строителните дейности на разширението на газопреносната мрежа по трасето на „Балкански поток“ в участъка от българо-турската граница до българо-сръбска граница. Кадрите са от откритата строителна площадка района на Кнежа, Оряхово и Искър. Трасето на преносния газопровод ще премине през землищата на 11 области Варна, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана, Видин. През месец април 2019 г. „Булгартрансгаз“ ЕАД определи за изпълнител на обществената поръчка участникът Обединение „Консорциум Аркад“, с когото сключи договор на 18.09.2019 г. Общата стойност на подписания договор при срок за изпълнение на дейностите до 615 календарни дни е в размер до 1.1 млрд. евро без ДДС.

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 20 октомври 2019 г.

През април 2019 г. „Булгартрансгаз“ определи за изпълнител на обществената поръчка консорциум „Аркад”, с който сключи договор на 18 септември. Общата стойност на подписания договор при срок за изпълнение на дейностите до 615 календарни дни е 1,1 млрд. евро без ДДС.

Днес премиерът Борисов ще присъства на въвеждането в експлоатация на първия етап от проекта „Разширение на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до
българо-сръбската граница”.
 
 

Проектът „Разширение на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница“ e част от концепцията за газов хъб Балкан. Първият етап от проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД включва преносен газопровод с дължина около 11 км. И газоизмервателна станция, разположена непосредствено до Компресорна станция „Странджа“, които утре се въвеждат в експлоатация. Това са и първите 11 изградени километра от проекта “Балкански поток” на територията на България. За строителството на газо-измервателната станция “Странджа” Булгартрансгаз е инвестирал 27.7 млн. лв., а за газопровода от българо-турска граница до станцията 47.9 млн. лв.

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 20 октомври 2019 г.

Той включва въпросните 11 км газопровод и газоизмервателна станция, разположена непосредствено до компресорна станция „Странджа”. Това са и първите километри от проекта „Балкански поток” в България, посочва премиерът.

За строителството на газоизмервателната станция „Странджа“ „Булгартрансгаз” е инвестирал 27,7 млн. лв., а за газопровода до нея от турската граница - 47,9 млн. лв.