Богомил Бонев: 6,4 млн. лв. са твърде много пари за сайт на България
Богомил Бонев: 6,4 млн. лв. са твърде много пари за сайт на България / снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Международен панаир-Пловдив Богомил Бонев смята, че 6.4 млн. лева за туристически портал на България е прекомерно висока цена. Правителството отпусна само 1,2 млн. лева, за да финансира участието на страната в най-голямото световно изложение ЕКСПО 2010 в Шанхай, а дава пет пъти повече пари за туристически сайт, направи паралел Бонев. Той недоумява как правителството разработва рекламната стратегия, след като не е осигурило достойно финансиране за родния павилион в Шанхай, посещаван средно от 15000 души на ден в продължение на 6 месеца, а дава милиони за електронен сайт, който да представя страната ни пред света.

Богомил Бонев се похвали, че лично баронеса Катрин Аштън, върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността, е поздравила България по време на посещението си в павилиона ни на световното изложение в Шанхай. „На хубавата България – една прекрасна страна, член на Европа, желая вдъхновение за бъдещето. С най-добри пожелания“, е написала тя в почетната книга.

Коментираният от Бонев туристически сайт на България на стойност 6.4 млн. лв. се финансира по ОП „Регионално развитие”. Очаква се той да стартира до 2011 г. Онлайн порталът ще бъде на 9 езика. Той ще представя над 400 туристически обекта и атракции у нас.