епъл
епъл / Guliver/Getty Images
Директорът по политиките за опазване на околната среда на Apple Лиза Джаксън възнамерява да използва влиянието на производителя на iPhone за повече рециклирани материали и възобновяема енергия.

"Смятаме, че е важно да използваме ролята си в частния сектор, за да предприемем смели действия по отношение на изменението на климата - да дадем добър пример", заяви Джексън, бивш ръководител на Агенцията за опазване на околната среда в администрацията на президента на САЩ Барак Обама.

Amazon се включва в борбата срещу вредните емисии 10 г. предсрочно


За пример ще бъде използването на рециклирани редки метали в новия iPhone 11 - за първи път в смартфон.

"Ако направим това и другите ще могат“, каза Джаксън, "Надяваме се, че това ще насърчи другите да действат, за да можем да създадем по-бързо разширяване на употребата на рециклирани материал."

Apple също използва рециклиран алуминий за някои от своите модели. Миналата година компанията обяви, че всички единици на групата ще бъдат изцяло захранвани от възобновяема енергия. Междувременно 44-те доставчици на групата са се ангажирали с подобна политика.

Apple представи серия от нови продукти и нова конкурентна стрийминг услуга

Има и други добри примери в технологичната индустрия. Например Google също черпи цялото електричество от възобновяеми източници. Наскоро Amazon обяви, че до 2030 г. ще прехвърли изцяло енергийното си потребление към възобновяеми източници.
БГНЕС