Ангелкова: Не бих качила детето си на Симеоновския лифт, стар е
Ангелкова: Не бих качила детето си на Симеоновския лифт, стар е / БГНЕС, архив

Министърът на туризма Николина Ангелкова призна, че като майка не би се качила с детето си на Симеоновския лифт, защото съоръжението е твърде старо.

„Независимо дали е изправен или не, не бих се качила", заяви тя пред bTV.

Дете изпадна от кабинка на Симеоновския лифт и оцеля

На въпрос дали ще има наказани за инцидента, при който дете падна именно от Симеоновския лифт на Витоша, Ангелкова коментира, че това не е в прерогативите на Министерството на туризма:

„Контролните органи, които са направили проверката, са установили, че кабинката е била изправна. Предполагам, че ще се вземат съответните мерки, така че това да не се повтаря".

„Съоръженията на Витоша са изключително стари. Може би това е най-младият лифт - на 32-35 години", добави тя.

Симеоновският лифт е технически изправен, заключи проверката

Във връзка с мерките за връщане на руските туристи у нас Ангелкова припомни, че сме направили безплатни визите за деца до 16 години и сме разширили диапазона не само за организирани групи, но и за тези, които идват за фестивали.

Цената на визите не може да се намали едностранно от България, необходими са преговори на ниво ЕС, защото има подписан договор между Русия и ЕС, посочи тя.

Министърът съобщи още, че в идните дни ще стартира конкурсът за ново лого на България, като подчерта, че нито един лев държавни пари няма да бъдат давани.