/ Gulliver/Getty Images
Няма съмнение, че бебето на принц Хари и съпругата му, херцогинята на Съсекс Меган, ще се роди със "сребърна лъжица в устата". Американските данъчни власти обаче ще искат да знаят колко струва тя, отбелязва АФП. Това е така, защото бебето ще има двойно гражданство - британско заради баща си и американско заради майка си.
 
Меган изглежда безупречно: Какъв режим спазва херцогинята на Съсекс по време на бременността? (ВИДЕО)

Когато един от родителите е американец, живял в САЩ пет години, като поне две от тях са след навършване на 14 години, бебето автоматично получава гражданство, каза Дейвид Трейтъл, основател на Америкън такс ритърнс, консултантска компания за американци, живеещи във Великобритания. Такъв е случаят с Меган, каза Трейтъл, допълвайки, че това е първият такъв случай в британското кралско семейство.
 
Американското гражданство носи и доста ограничения - като всеки американец, който е роден, израснал и умрял някъде по света, година след година, детето на Меган и Хари ще трябва да представя пред данъчните власти данъчното си състояние. От момента на раждане парите, депозирани в банки от кралската двойка, трябва надлежно да бъдат отчитани пред данъчните власти. Същото се отнася и за приходите, които детето би могло да получи, ако родителите му решат например то да тръгне по стъпките на майка си, която е бивша актриса, и да стане звезда на малкия или големия екран.
 
Как ще изглеждат децата на Хари и Меган? (СНИМКИ)

Забравете за личната информация, казва Трейтъл. По думите му американските данъчни власти ще знаят много повече за богатството на двойката чрез данъчните декларации на двойката и на майката. Данъчните ще искат всеки ценен подарък от неамериканци за детето на Хари и Меган да бъде деклариран като актив. "Представям си как кралицата дарява бебето с красива книга за изкуство от кралската колекция с картини на Ван Гог или Миро. Ако подаръкът е на стойност над 100 000 долара, трябва да бъде деклариран", каза Трейтъл.

Gulliver/Getty Images

Подаръците за бебето преди раждане, които Меган Маркъл получи неотдавна в Ню Йорк, не трябва да бъдат декларирани, ако са подарени от американци, казва експертът.
 
Принц Хари ще бъде чудесен баща (ВИДЕО)

Макар майката и бебето да трябва да представят данъчни декларации, което ще бъде много времеемко за техните счетоводители, все пак може да не се наложи да плащат много големи данъци, които може да са компенсирани от налозите, платени във Великобритания, каза данъчният специалист Лора Сандърс пред в."Уолстрийт джърнъл".
 
Британското кралско семейство не може да се измъкне от американските данъчни задължения - невярна данъчна декларация би довела до сериозни глоби. Има обаче начин да се спестят тези главоболия на счетоводителите на кралската двойка - Меган може да се откаже от американското гражданство. Дори и да го направи обаче данъчните декларации за детето трябва да се подават, докато то навърши 18 години.
БГНЕС