/ Община Ямбол
С поредна красива инициатива малчуганите от детските градини зарадваха жителите на Ямбол, съобщиха от Общината.

Община Ямбол

На Велики четвъртък деца и преподаватели от детските градини в града, с помощта на служители от Културно-информационен център „Безистен“, украсиха дърветата в зелените площи, намиращи се между площад „Освобождение“ и улиците „Георги С. Раковски“, „Търговска“ и „Цар Симеон“, с великденски яйца, зайчета, птичета, цветя, гирлянди, венци.

Община Ямбол

Специални благодарности за труда, който са положили, отправиха към тях кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговите заместници Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов.

На Велики четвъртък в Ямбол "отваря" детска работилница за боядисване на яйца

В 11:00 часа се проведе и празничната творческа работилница на Регионален исторически музей и Народно читалище „Зора - 1945“.

Община Ямбол

Служители на музея и читалищни дейци боядисаха с различни техники и материали великденски яйца с четвъртокласници от Основно училище „П. Р. Славейков“. Станислава Минева, етнограф в РИМ, разказа на децата за традициите на светлия християнски празник Великден.

Община Ямбол

Масите на творческата работилница бяха разположена навън, от източната страна на Безистена, а децата получиха боядисаните от тях яйца за подарък. Събитията са организирани с подкрепата на Община Ямбол.