/ Община Ямбол
Известният български композитор и почетен гражданин на Ямбол Митко Щерев ще създаде музиката на песен за родния му град, съобщиха от Общината.

В тази връзка се обявява конкурс за текст към бъдещата музикална творба, която ще бъде представена лично от самия композитор.

Малките фонтани в центъра на Ямбол отново радват жители и гости на града (СНИМКИ)

Чрез този конкурс Общинаната иска да окуражи всички да споделят в текст своите чувства и мисли за родния град. Община Ямбол изразява своята благодарност към Митко Щерев за неговата съпричастност към проекта и бързото му съгласие да създаде музиката. 

Самият Щерев е роден и израснал в Ямбол, което прави проекта още по-специален. Текстът-победител ще бъде превърнат в песен, който ще бъде представен на широката публика и ще се изпълнява при различни празници в града.

Конкурсът ще приключи на 1 май, след което жури, определено от организатора, ще оцени всички изпратени текстове и ще определи победителя, който ще получи награда от 1000 лева. Всички желаещи могат да изпратят заявка за участие - https://yambol.bg/uploads/DE36D43F90096E2C9D6A12907D1F51DB и текст от два-три куплета и припев на имейл адрес: press@yambol.bg

Пълните условия на конкурса вижте тук: https://yambol.bg/uploads/2CBF209BA31863D2554FA5FD033BC517

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня