/ iStock/Getty Images
Притеснително е финансовото състояние и кадровото обезпечаване
"Областната болница "Св. Пантелеймон" е в управленска криза. Притеснително е финансовото състояние и кадровото обезпечаване на най-голямото лечебно заведение в региона при ситуацията на усложняваща се обстановка от коронавирус". Това съобщи пред журналисти областният управител на Ямбол Георги Чалъков.

По думите му представители на болницата не присъстват на заседанията на Областния медицински съвет, трудна е комуникацията с ръководството. В момента се извършва финансов одит на лечебното заведение от Министерството на здравеопазването.

Разкриха три COVID отделения в областната болница в Ямбол

Стига се до затваряне на цели отделения, поради това че имат само по един работещ специалист в тях, коментира Чалъков. На 1 септември предстои заседание на управителния съвет на акционерите за смяна на ръководството на МБАЛ "Св. Пантелеймон".

Начело на лечебното заведение трябва да застане предишният му дългогодишен директор д-р Панайот Диманов, след спечелен конкурс в началото на юни т.г. Сегашният изпълнителен директор д-р Димитър Рунков подаде оставка, след съмнения за безпристрастността на проведения конкурс.
БТА