19-годишен бивш баскетболист угасна за месец от коронавирус
19-годишен бивш баскетболист угасна за месец от коронавирус / IStock
Ямболска област влезе в червената зона по заболеваемост, след като данните за заразените с COVID-19 през изминалото денонощие са достигнали 199 на 100 000 население, съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева, цитирана от БТА.

Болниците в областта започват застрашително да се пълнят с пациенти. До вчера в лечебните заведения е имало 42 души с коронавирус - от тях трима са в COVID-реанимацията в МБАЛ "Св. Пантелеймон". В други отделения на държавната болница с коронавирус без усложнения са 34 пациенти, петима без усложнения са настанени в частната болница "Св. Йоан Рилски", допълни Генчева.

Диагностицираните с коронавирус в областта са 810 души, активните случаи са 281. На домашно лечение са 239, а излекувани от заразата - 493 души. Двама мъже от Ямбол са загубили битката с болестта, с които починалите стават 36.

Констатациите на здравните инспектори, които проверяват питейни заведения и хранителни обекти са спазване на епидемиологичните мерки, са, че често маските се носят неправилно, което обезсмисля поставянето им.