/ ОД на МВР Видин
Служителите от отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция и районните управления на МВР във Видин, Белоградчик и Кула създадоха организация за активна превенция, обезпечаване на обществения ред и противодействие на престъпността в дните на предстоящите коледни и новогодишни празници.

Запалват светлините на елхата във Видин

Това каза на пресконференция комисар Петров, началник на отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция на МВР-Видин. „Предприети са необходимите мерки за засилено полицейско присъствие на местата, свързани с масово събиране на хора по време на празничните тържества. 

Планирани са специализирани полицейски операции за проверки в питейни и увеселителни заведения. Засилен контрол ще осъществяват пътните полицаи в целия регион.

Очакваме жители на областта, които работят в чужбина, в столицата и други големи градове на страната, да се завърнат по родните места за Коледа“, обясни комисар Петров и призова водачите да бъдат дисциплинирани и толерантни. Той коментира и резултатите от работата на служителите на реда:

„В резултат на активната работа по линия „Наркотици“ от януари до ноември в областната дирекция и трите районни управления са разследвани общо 50 досъдебни производства и 14 заявителски материала, свързани с отглеждане, притежание и разпространение на наркотични вещества.

Към момента разкриваемостта при този вид престъпни деяния е 50%.  63-ма души са били задържани за престъпления свързани с наркотици от януари до ноември. Осем от тях са непълнолетни, другите са млади хора, предимно на възраст от 18 до 30 години“, уточни комисар Петров.

Той каза, че сред регистрираните през ноември криминални престъпления, 12 са против собствеността, 6 кражби, една измама и 4 наркопрестъпления. Телефонни измами, грабежи, палежи и престъпни посегателства спрямо МПС през миналия месец не са били извършени.