/ Община Лом
Церемония по първа копка за модернизиране на училища и предучилищна инфраструктура се проведе в двора на СУ "Отец Паисий" в Лом. Участва кметът на Общината Пенка Пенкова. По проекта на
Общината ще бъдат обновени ПГ „Найден Геров“, СУ „Д. Маринов“, ДГ №1 „Снежанка“, I ОУ „Н. Първанов“, ДГ №7 „Калинка“, Детска ясла №1, II OУ „К. Фотинов“, СУ „Отец Паисий“.

Премиера на автобиографията на акад. Петър Червеняков

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.  

Изпълнението на проекта ще доведе до подобряване  условията за провеждане на образователния процес в училищата и детските градини, реализиране на икономии, чрез внедряване на мерки за енергийна ефективност и осигуряване на достъпа среда за групи в неравностойно положение в образователната система на територията на Община Лом.

Общата стойност на проекта е 11 795 862.65 лв., от които 9 941 483.25 лв. Е съфинансирането от ЕС чрез ЕФРР, а 1 754 379.40 лв. - националното съфинансиране, уточняват от Община Лом.