За спешно свикване на Областния съвет за развитие призовават младежите от БСП
За спешно свикване на Областния съвет за развитие призовават младежите от БСП / БСП

Държавата е основен виновник за процесите на увеличаваща се безработица, обявиха пред медиите представители на младежката структура на БСП във Врачанско. Неадекватната политика към бизнеса, орязването на общинските бюджети, липса на държавна намеса на пазара на труда и липсата на социални програми са сред констатациите на младите социалисти като резултат от кампанията "Дянков назначи ме".

Те са категорични, че противно на заявеното от министъра на финансите, кризата едва сега започва. Младежите представиха и данни от Бюрото по труда във Враца, от които се вижда, че официалната безработицата в областта е нараснала с почти 5%, а в тези данни не се включват работниците в неплатен отпуск, заетите в сивия сектор, нерегистрираните в бюрото по труда и т.н. както и масово напускащите страната младежи.

"Изготвихме и конкретно искане до Областния управител на Враца - Пепа Владимирова, с което я сезираме за тежкия проблем и изискваме спешно свикване на Областния съвет за развитие и Областния съвет за тристранно сътрудничество, обяви Иво Лилов. Призоваваме държавата, работодателите и синдикатите за социален диалог и разработка на реални мерки", допълни още той.