Врачанският театър подготвя Меко казано от Валери Петров
Врачанският театър подготвя Меко казано от Валери Петров / ДКТ Враца

Драматично-кукленият театър във Враца подготвя премиерата на ново заглавие от репертоара си - това е творбата на Валери Петров „Меко казано". Този път спектакълът ще е за малки и големи зрители, а първата му среща с публиката е на 26 юни от 17.30 часа. Режисьорът на продукцията Емил Йорданов е убеден, че постановката ще грабне и децата, и техните родители:

„Това е куклено представление, което е насочено към малки и големи зрители, защото е семейно представление. Децата ще открият важни неща за себе си, но същото се отнася и за техните родители. Така че спектакълът е много добра възможност за цялото семейство да погледа театър, да се забавлява и да се замисли за някои неща."
„Меко казано" е творба, която се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Режисьорът Емил Йорданов разчита на сценографията, костюмите и куклите на Димитър Димитров и на музиката, която е дело на Владимир Джамбазов. На сцената пък излизат актьорите Янна Генчева, Емил Пеняшки, Явор Зехиров, Юлия Колова и Капка Пеняшка.

„Меко казано" е класическо произведение на Валери Петров и дори и да не разкрия за какво става въпрос, голяма част от родителите със сигурност познават съдържанието. В центъра на спектакъла е темата за лъжата и бих поканил и малките зрители, и техните родители, защото проблемът е актуален за всички. Залагаме много на музиката в спектакъла, на интересните етюди и персонажи - затова спектакълът е доста атрактивен".