Врачанин е сред най-добрите математици
Врачанин е сред най-добрите математици / ПМГ Враца

В условията на сериозна конкуренция дванадесетокласникът Ангел Ангелов от Природо-математическата гимназия “Акад. Иван Ценов” във Враца спечели трета награда на Пролетните математически състезания. Събитието се проведе в началото на април в град Русе. Това е едно най-важните състезания в календара на МОН и СМБ, с което се прави подбор за участие на Международната олимпиада по математика.

През последните няколко седмици Ангелов се класира и на още призови места в национални и международни математически състезания. След успешното му участие в двата кръга на „Турнир проф. Борислав Боянов“, той получи отлична оценка. Организатор на престижното състезание е Факултета по математика и информатика на Софийския университет.

Ангел Ангелов е и сребърен медалист на международното състезание „Математика без граници” – Пролет 2016, където постигна 19 от 20 възможни точки.

Цветанка Василева, която подготвя бележития математик, честити на Ангелов получените награди и пожела на бъдещия студент още по-високи резултати в сферата на любимата математика.