Певците ни върнаха в едни много романтични времена.
Певците ни върнаха в едни много романтични времена. / Община Враца
Днес Враца отново стана столица на старата градска песен. В града се проведе 18-то издание на празникът “Мара Врачанка” . Събитието бе открито от кмета на Враца Калин Каменов. „На всички участници пожелавам от сърце старата градска песен, съхранила бита и културата на българина, да просъществува и да бъде предадена на по-младите, за да остане за поколения напред. Искрено се надявам в следващите издания на „Мара Врачанка“ да участват още повече изпълнители и по този начин фестивалът да бъде още по-популярен и по-авторитетен!“  - каза при откриването Калин Каменов.

Кметът Калин Каменов откри празника, който тази година се провежда в читалище "Развитие".
Община Враца


В тазгодишното издание на фестивала участват над 370 изпълнители от 24 население места на България. Пред врачанската публика ще се представят 52 групи, дуети и индивидуални изпълнители. В надпреварата за най-добри изпълнители на стара градска песен се включват шест нови състави от - Елена, Арбанаси, Елин Пелин, Алтимир, Кюстендил и Червена вода, Русенско.

Публиката дълго аплодира изпълнителите.
Община Враца


Изпълненията ще бъдат оценявани от професионалното и традиционно жури с председател Бони Милчева и членове Томислав Аспарухов и Димитър Панов. Наградените ще получат плакет и грамота.