На гости в Дома за стари хора във Враца.
На гости в Дома за стари хора във Враца. / ВМРО - Враца
На 1 март Женската организация на ВМРО-Враца посети Домът за стари хора „Зора“ във Враца и за поредна година зарадва представителите на третата възраст с ръчно изработени мартеници и домашно приготвени сладки. „Вече мога да пожелая на всички здраве и пролетно настроение! Раздадохме мартеничките! Бяхме в ДСХ "Зора", заедно както винаги: представители на младежката, женската и градската организация на ВМРО-Враца и с общинския съветник от ВМРО Марин Цветков. Благодаря на всички, които се включиха в инициативата! Весело да ви е, приятели! Беше хубав и успешен ден“, заяви председателят на дамите от ВМРО Галя Георгиева.

По-късно, въпреки студа, младите патриоти от ВМРО проведоха поредна родолюбива акция в центъра на Враца. Те зарадваха съгражданите си със специални картички, посветени на Баба Марта и на националния празник 3 март. „Картичките изобразяват границите на България, утвърдени със Санстефанския мирен договор, сключен на 3-ти март 1878г., поставящ края на руско – турската война, донесла освобождението на България от петвековното турско робство“, сподели Момчил Янков – председател на Младежката организация на ВМРО.

Заедно с картичките, младежите раздаваха и ръчно изработени от тях мартеници. На 3-ти март врачани отново ще бъдат зарадвани от младите патриоти, но този път освен картичките, воеводите ще раздават и български знамена и значки, които пресъздават българския национален флаг, символ на свободата и независимостта на България.