стрелба
стрелба / ОД на МВР Враца

Отборът по стрелба на при ОД на МВР – Враца взе участие  в заключителния етап от Републикански преглед по стрелкова подготовка  за служители на МВР, който се проведе от 24.06.2019г. до 28.06.2019г. в гр. Варна.
Врачанските полицай от мъжкия отбор в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Петко Петков успяха да влязат в призовата тройка и да спечелят купата за трето място. Целия мъжкия състав влезе във финала, като Ивайло Флоров се класира втори в индивидуалната надпревара . Женския отбор в състав Десислава Иванова и Катя Василева също след квалификациите влезе на финалната прострелка, като Василева се нареди на четвърто място при жените .

В комплексното класиране купата спечелиха стрелците на ОДМВР- Варна  следвани от отборите на Академия МВР и Дирекция Жандармерия. Врачани останаха със стотни разлика на четвърто място.      
В републиканското първенство взеха участие 17 отбора и  общо 89 състезатели.

Организаторите от Спортна асоциация на МВР и домакините от ОД на МВР – Варна и Центъра за специализация и професионална подготовка – Варна, на чието стрелбище се проведе първенството, показаха отлична организация и подготовка.     

Следващото състезание, на което стрелците от Враца са организатори, е традиционният местен турнир по стрелба с пистолет. Той се провежда на 05 юли – професионалния празник на служителите от МВР. Състезанието ще се проведе на 03.07. 2019г.  от 10.30 часа на стрелбището при УТК „ Дъбника“.