Училище от Враца с награда от Министерство на образованието и науката
Училище от Враца с награда от Министерство на образованието и науката / Валя Балчева

Педагози от България и Русия представиха добри практики и съвременни форми на работа с деца в приключилата първа, писмена част на VII Конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности.

Конкурсът се организира от Международна фестивална програма „Приятели на България", в партньорство с Министерство на образованието и науката и Националния дворец на децата, под почетния патронаж на Министъра на образованието и науката на Република България.

Със специална награда на МОН за училище с цялостна, дългосрочна политика за развитие на разнообразни извънкласни дейности е отличено СОУ „Васил Кънчов", гр. Враца
Ива Иванова - Спасова - старши учител представи доклад на тема: „ЕФЕКТ - път към пълноценна социална реализация. Описание на дейност в някои секции на Ученически клуб „Ефект"

Наградите ще бъдат връчени по време на практическата част на конкурса и семинар „Извънкласни и извънучилищни дейности - обмен на успешен педагогически опит", който ще се проведе на 20 - 23 юни, в Курортен комплекс „Албена".

Награден фонд от 6 000 лв.очаква художествени ръководители и техните възпитаници в останалите четири категории в практическата част на конкурса - „Ден на таланта", Албена 2014. Повече за събитието на www.festival-bg.com.
Организаторите припомнят, че младите артисти от Театрална формация „Ефект", обраха овациите в практическата част на миналогодишното издание на конкурса.