Участници в спортния празник.
Участници в спортния празник. / Община Видин
Спортен празник събра над 200 участници днес в Крайдунавския парк във Видин. Инициативата е на Ученически спортен клуб "Шампион" и Баскетболен клуб „Видабаскет“. Събитието се проведе със съдействието на Община Видин и с финансовата подкрепа на фирма за спортни артикули, която реализира подобни прояви в цялата страна.

Празникът бе открит от заместник-кмета Венци Пасков. Той изрази задоволството си, че в него се включват толкова много участници и подчерта, че Общината винаги е отделяла изключително внимание на масовия спорт. „За мен всички вие сте победители, тъй като спортът е здраве, воля, борба“ – с тези думи Пасков се обърна към желаещите да станат част от спортните инициативи в Крайдунавския парк и пожела успех от името на кмета на Видин Огнян Ценков и от свое име. След това Венци Пасков даде начало на кроса за всички възрасти, който стартира от централната алея пред Художествената галерия.

Участници
Община Видин


В рамките на празника се проведоха състезания по баскетбол 3х3, като в тях можеха да участват деца от 1 до 12 клас, както и желаещи на възраст над 18 години. Имаше стрелба с лък, тенис на маса, футбол, шахмат, бадминтон. За участниците беше предвидена богата томбола с много награди, осигурени от спонсора на проявата.

Участници
Община Видин