Роден ден на Калето
Роден ден на Калето / Община Мездра
Стотици приятели и почитатели на АК“Калето“ в Мездра бяха гости на отбелязването на четвъртия рожден ден на най-известния туристически обект в региона.
Ръководителят на комплекса инж. Димитър Павлов изказа благодарност към многобройните участниците в празничната програма и хилядите приятелите на АК“Калето“, с които осъществява ползотворно сътрудничество. Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков изтъкна, че от 7000г. насам съвременната наука не може да даде точен отговор каква сила и енергия привличат все повече хората край хълма „Калето“. Събков поздрави екипа на комплекса за всеотдайния им труд за поддържане на мястото в естетичен и приветлив вид и създаването на атракции за посетителите.  

Роден ден на Калето
Община Мездра

Празничната програма бе открита с изпълнения на Женска певческа група „Детелина“ - с. Брусен. За доброто настроение на гостите се погрижиха още Женска певческа група „Белокаменица“ - с. Царевец и Група за стари градски песни „Мездрея“.
Особен колорит в музикалната програма внесе изпълнението на 5-годишната Йоана Лиловска с ръководител Анета Петкова. За гостите на празника на АК“Калето“ пяха и младите дами от Вокална Група "Детски свят".

Роден ден на Калето
Община Мездра

Народната певица Беатрис Александрова изпълни песни от българския фолклор. Тя е ученичка на известната Бинка Добрева и племенница на президентът на Мото клуб „Велика България“ Мартин Манев,  който е с мездренски корени. Малките гости на комплекса се забавляваха с викторина и опознавателни игри, организирани от ПП“Врачански Балкан“-Враца.

Роден ден на Калето
Община Мездра

Бурни аплодисменти предизвика връчването на нашивките на новите членове на Мото клуб „Велика България“. Президентът на организацията Мартин Манев приобщи към организацията ръководителят на АК“Калето“ инж. Димитър Павлов, както и Тихомир Тодоров, Георги Танчев и Тихомир Златев.
Призьорът от 55-я Национален рецитал-конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия за любители Генчо Драголов от Мездра рецитира стихотворението „Зададе се облак темен“ на поета-революционер. Спелеоклуб Мездра бе организирал състезание за купата на Общината.

Роден ден на Калето
Община Мездра

Гостите на празника имаха възможност да се разхладят и покачат своя адреналин чрез пускане с въжен тролей от скалите над река Искър.
Фирма „Биодринкс“ предостави възможност присъстващите на празника да опитат иновативна и здравословна безалкохолна напитка.
 За почитателите на традиционната кухня имаше изобилие от гореща скара и студена бира.

Роден ден на Калето
Община Мездра


 
Община Мездра