Стартира разяснителна кампания за „Директни плащания - 2015
Стартира разяснителна кампания за „Директни плащания - 2015 / Областна администрация Видин

Среща със земеделски производители организира днес Министерството на земеделието и храните във Видин. Това е първата от поредицата информационни срещи, които МЗХ организира в страната в рамките на разяснителната кампания „Директни плащания - 2015". Близо 100 земеделски стопани от региона се отзоваха на поканата на Областна дирекция „Земеделие" - Видин, за да се информират за възможностите по схемите за директни плащания в подкрепа на дейността им. На срещата присъстваха областният управител Момчил станков, заместник областният управител Огнян Ценков, директорът на Областна дирекция „Земеделие" Емилиян Енчев и експерти от общинските служби по земеделие.

„Тук сме, за да ви запознаем и да отговорим на всички въпроси, свързани с измененията в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи, правилата, мерките и схемите за директни плащания, търговете с ливадите, пасищата и мерите за животновъдите, ползването на екологични площи и на общински пътища в земеделски масиви", обяви пред видинските земеделски стопани Николай Маринов, директор на Главна дирекция „Земеделие и регионална политика" в МЗХ.

Стартира разяснителна кампания за Директни плащания - 2015"
netinfo

„Новото основно изискване спрямо всички бенефициенти на директни плащания през 2015 година, е те да са регистрирани като земеделски производители. Изключение се допуска само за бенефициентите на преходната национална помощ, която се финансира изцяло от държавния бюджет. Всички останали схеми и мерки се финансират с европейски средства", обясни Аделина Стоянова, експерт в Дирекция „Директни плащания и промоции" в МЗХ. Тя информира земеделските производители за начините, по които могат да кандидатстват за подпомагане и представи новите и най-важни правила за директните плащания, уредени със закон и в съответствие с общата селскостопанска политика на Европейския съюз.