Самостоятелна изложба-графика на млада мездренска художничка
Самостоятелна изложба-графика на млада мездренска художничка / Светла Дамяновска

В Читалнята на градското читалище „Просвета - 1925” е подредена поредната, пета самостоятелна изложба-графика на младата мездренска художничка Ивелина Ивова. Ценителите на изобразителното изкуство отново могат да се срещнат с фантастичния свят на комиксите и електронните игри, на модерните илюстрации към книги, станали любими на подрастващото поколение.

„Всяка следваща експозиция на Ивелина показва нейния напредък в технически и композиционен план, новопридобитото й майсторство в извайването на образите. Класическата графична техника (макар ограничена до черно и бяло), използвана в тези рисунки, дава възможност с пестеливи средства да се постигне голямо разнообразие от нюанси и дълбочини. И авторката се е възползвала от тази възможност с увереността на дълго работил творец.

 

Самостоятелна изложба-графика на млада мездренска художничка
netinfo

Ивелина е човек, отдаден на разнородните си занимания, но по-удивителното в случая е, че тя винаги е изцяло концентрирана в това, което прави. Със старание и научно любопитство тя задълбочава познанията си в областта на математиката и физиката, а когато рисува - също така прецизно и съсредоточено - създава уникалните си фантастни светове“, смята уредникът на галерията Светла Дамяновска.