Разследват случай с фалшиви документи за ТЕЛК
Разследват случай с фалшиви документи за ТЕЛК / Дарик Враца

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ във Враца разследват случай с представянето на фалшиви документи за получаване на инвалидна пенсия. След първоначално получена информация за измамата е установено, че подправените документи - амбулаторни листове, епикризи, етапни епикризи, лабораторни изследвания и др. са представени пред Обща  ТЕЛК Враца  от К.И. във Враца. В резултат на това ТЕЛК са издали Експертно решение, което да се използва за получаване на пенсията.

В резултат на работа по горещи следи допълнително е установено, че самоличността на лицето изготвило инкриминираните документи е Ц. Л. от гр. Враца–медицински работник в МБАЛ  гр. Враца.

Във връзка с горното е извършена полицейска проверка в дома на Ц.Л. при която с протокол за доброволно предаване са иззети 1  компютърна конфигурация и лазерен принтер, послужили за изготвянето на инкриминираните документи.

 

От лицата са снети сведения и са освободени. Работата по случая продължава, като събраните материалите ще бъдат изпратени на компетентната прокуратура.