/ БГНЕС
От Община Видин преди минути излязоха с официална информация за бурята, която се разрази в града снощи. Във времето от 17.40 часа до 20.00 часа на територията на Видин и околните села се е изсипал проливен дъжд, придружен с град и силен вятър.

По данни на Националния институт по хидрология и метеорология при БАН, падналите количества валежи в града са най-високите за страната - 39 л/кв м.
 
В следствие на обилния дъжд и съборената от градушката листна маса от дърветата стана запушване на шахти и затруднено оттичането на водата. Силният вятър допринесе за повалянето на дървета и клони и скъсване на ел. проводници във Видин и селата Покрайна и Рупци.

В четвъртък: Гръмотевици и градушки за запад, по морето слънцето ще пече

От падналите дървета във  Видин има пострадали три автомобила. Има наводнени мазета и приземни етажи. Няма пострадали хора. Активирани бяха всички екипи на Община Видин, Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението, ЧЕЗ и ВиК за своевременно отстраняване на последиците.

Електрозахранването и водоподаването на населението бе спряно временно за отстраняване на авариите в отделни райони и населени места. В момента всички населени места имат вода и ток.
 
По данни от синоптичните прогнози обръщаме внимание на населението на Община Видин, да има готовност за нови обилни валежи придружени със силен вятър и градушки.