Явор Хайтов пита министър в оставка: Кой трови въздуха на врачани?
Явор Хайтов пита министър в оставка: Кой трови въздуха на врачани? / личен архив
Явор Хайтов пита министър в оставка: Кой трови въздуха на врачани?
91424
Явор Хайтов пита министър в оставка: Кой трови въздуха на врачани?
  • Явор Хайтов пита министър в оставка: Кой трови въздуха на врачани?

След дълго чакане врачанският депутат от "Народен съюз" Явор Хайтов получи отговор от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева за това кой трови въздуха на врачани. Това стана по време на петъчния парламентарен контрол. Новината Хайтов обяви в ефира на Дарик радио Северозапад.

„Министър Василева надълго мотивира, че слава-богу това обгазяване не идва от „Холсим“ – тоест няма химически примеси, а идва от проблемите от прословутия воден цикъл на общината. Тя ме увери, че министерството е направило всичко възможно финансирането по водния цикъл да продължи, да бъдат отстранени тези проблеми, които са се натрупали през времето и така да се преустановят тези замърсявания на въздуха“.

Хайтов показа и писма, които са си разменили с бившия вече еврокомисар Кристалина Георгиева. „Исках да разбера какво е направил българския еврокомисар за обещаната от нея евросолидарност за жителите на Мизия“.

С гостуването си в ефира Явор Хайтов спази създадената от него традиция в края на годината да се отчита пред избирателите за свършеното през изминалите месеци. Сред коментираните теми бяха и проблемите с мигрантската криза, както и бъдещето на парламента.

Повече чуйте в прикачения файл.