Миникомплекс по футбол
Миникомплекс по футбол / Община Видин
Изграждането на миникомплекс по футбол на Колодрума върви с бързи темпове, съобщиха от Община Видин. Придобивката се реализира по програма на Българската федерация по футбол и със съдействие на Община Видин. Кметът Огнян Ценков и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов посетиха видинския колодрум, за да се запознаят с ремонтните дейности. Заедно с тях бяха председателят на ОС на БФС - Видин Иво Марков и директорът на строителната фирма, която осъществява проекта - Жоро Василев.Огнян Ценков изказа удовлетворението си, че се работи усилено и в срок:

„С този проект ще вдъхнем нов живот и ново съдържание на Колодрума. Място, което отдавна е приоритет на Община Видин, но досега нямахме възможност да му обърнем внимание“. Той благодари на инициаторите на проекта, че се осъществява поредната хубава придобивка за нашия град, което става възможно с европейско финансиране и с подкрепата на Правителството.

миникомплекс по футбол

Борислав Попов разказа по-подробно в какво се състои обновяването на Колодрума, който е паметник на културата. Проектът е на стойност 400 000 лв. европейски средства. Във вътрешността на терена ще бъдат изградени две игрища за мини футбол, като ще могат да се използват и надлъжно. Ще бъдат ремонтирани трибуните и ще се монтират 300 седалки. Ще има осветление и последно поколение изкуствена настилка. Освен това ще бъде построена сграда, където на първия етаж ще се помещават модерни съблекални и лекарски кабинет, а на втория етаж е предвидена конферентна зала. Очаква се проектът да приключи в края на лятото.
       
Със свое решение Общинският съвет е учредил на Българския футболен съюз право на строеж върху този имот за срок от 25 години, след което той ще бъде върнат отново безвъзмездно на Община Видин.