Автошествието във Видин.
Автошествието във Видин. / Дарик - Враца
Автошествие-протест  се проведе във Видин. Колоната тръгна от паркинга на „Технополис“. Инициативата е на Гражжданско сдружение „Единни за промяна“ и недоволството им е срещу „цените на бензина, срещу данъка на старите коли, цените на застраховките, срещу бездействието на видинския кмет за новото трасе Видин-София и отказа му да промени плана на Видин, и да одобри поправката в кадастралната карта“, се казва в призива им в социалните мрежи.

Шествието се провежда с моторни превозни средства и маршрутът му бе  по бул. "Панония" към жп гарата, след което ще се отправи към изхода на Видин, където направи обратен завой към града и спря на паркинга на крепостта "Баба Вида". Оттам шествието бе пешеходно и от крепостта Баба Вида продължи към централния площад, където гражданите изразиха своите искания.

Зорница Крумова, която е сред протестиращите, коментира за „Дарик“ : „Протестираме срещу всички безобразия, които се случват напоследък – срещу повишаването на цените на горивата, данъците бяха повишени напоследък, говори се, че гражданската отговорност ще бъде увеличена... Подкрепяме също протеста на майките и възраженията им срещу изказванията на Валери Симеонов, които бяха изключително грозни...Зотова е нашият протест срещу системата и ние ще бъдем тук, докато е нужно!“, катеорично заяви младата жена.