Продължение на благоворителна инициатива на ДКТ Враца
Продължение на благоворителна инициатива на ДКТ Враца / Дарик Враца - архив

Драматично-кукленият театър във Враца ще продължи една своя традиция в навечерието на едни от най-светлите празници - Коледа и Нова година, да дава възможност на деца и лица с по-нисък социален статус и финансови възможности да посещават театрални постановки. Подобна инициатива се реализира за поредна година и тя се случва благодарение на дарители, фирми и бизнесмени от Враца и региона.

През целия декември от театъра ще осъществяват връзката между хората с възможности и онези, които имат потребности, но нямат достатъчно средства.
Още тази вечер 20 талантливи тийнейджъри с вкус към театъра от СОУ „Козма Тричков" във Враца ще гледат едно от най-новите заглавия в репертоара - „Нора" от Хенрик Ибсен. Достъпът до театралната постановка е подсигурен благодарение на Сдружение с нестопанска цел „Атлит".

Според афиша на театъра до края на седмицата в камерната зала на ДКТ - Враца ще се изиграят още два спектакъла за възрастни: на 2 декември, от 19 часа е „Забрадка на слънцето" от Кирил Топалов, а в четвъртък, на 3 декември в същия час - „Още веднъж, ако позволите..." от Мишел Трамбле.