Преглед на регионалния печат
Преглед на регионалния печат / netinfo
Вестник ”Лом прес” пише от първата си страница за жестоката битка на пътя, засилени мерки на КАТ – по време на акцията са съставени 55 акта за нарушения. Двама са шофюьорите, заловени да карат след употреба на алкохол, 4 са ш офирали без да имат свидетелство за провоуправление, 4 са се движели без включени светлини през деня, а 16 нодачи управлявали технически неизправни автомобили, като най-често срещани нарушения са неизправни светлини, неработещи чистачки и износени гуми.

На страниците на ломския вестник четем още : “Обучават бизнеса и НПО от Лом и Ниш да разработват и защитават проекти пред еврофондовете, бе темата на тридневното обучение “Трансгранични проекти- възможности за решаване на съвместни ключови проблеми”. Обучението се реализира по проекта “Добри партньори-добри съседи” на Община Лом с партньор градска община Пантелей, Ниш. Той се финансира по програма ФАР.”

“Купуваме по-скъпи въглища” още една тема от “Лом прес”: с около 10 лв. са се качили цените на въглищата в мрежата на дребно, пише изданието. Независимо от това, че потреблението на твърдо гориво е скочило двойно, в сравнение с миналата година от началото на ноември кюмюрът и брикетите се продават с нови, по-високи цени. Най-много се търсят вносните въглища от Украйна. За тон алтайски нашенецът трябва да даде вече 168 лв. вместо досегашните 158. Донбаските пресети въглища се продават по 178 лв. за тон.

И от жълтата хроника на вестника – “Нашенец спечели “Поло” с sms за 3000 лв. Ломчанин е ударил джакпота и се сдобил с нов “Фолксваген”. Късметлията е изпратил SMS за около 3000 лв., изчислили експерти. Ако човекът е съгласен вестникът ще разкаже историята му, ако не – ще запази анонимност.