Част от иззетия канабис.
Част от иззетия канабис. / ОД на МВР Видин
Специализирана полицейска операция, насочена срещу наркоразпространението, се проведе вчера във видинска област.  Действията на криминалистите са започнали в град Грамада. Там, в имот, обитаван от С.Ц.  /27 г./- криминално проявен и осъждан, полицейските служители открили 206 конопени стръка. Растенията, подготвени за сушене, били с различна дължина – от 40 до 100 см. Разследващите иззели и 7 грама суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест. Работата по случая продължава. 

Задържаха 19-годишна с наркотици

Към 17.50 часа, в района на детска градина в комплекс ”Вида” във Видин, бил засечен 16-годишен от село Гъмзово. От непълнолетния криминалисти иззели  7 грама зелена суха, листна маса, индикирала на канабис при наркотеста. Момчето е задържано, а по случая е образувано досъдебно производство. В същия район бил установен и Л. Т. /20 г./, докато укривал под перваз на прозорец от сградата пакетче с 1 грам канабис. 20-годишният е задържан, срещу него в РУ-Видин е образувано бързо производство.

Баба отгледа в градината си канабис с височина 3 метра

Метална кутия, съдържаща сух канабис, била иззета от апартамент, обитаван от 17-годишен видинчанин в к-с ”Вида”. Непълнолетният е задържан, а по случая образувано досъдебно производство.

По-късно вечерта, към 21:30 часа, в центъра на Видин, униформени спрели за проверка Д. П. /37 г./, местен жител. Той доброволно, с протокол, предал на полицаите 10 хапчета „Ривотрил”. Минути след полунощ, до заведение в к-с ”Бонония”, служители от автопатрула проверили И. В. /33 г./. И той, доброволно с протокол, предал 18 хапчета „Ривотрил”. Задържан е за срок до 24 часа. По двата случая в районното управление са заведени преписки.

Хванаха 21-годишен младеж с марихуана в Димитровград

Активните полицейски действия, за пресичане на уличното наркоразпространение, и проверките в районите на училищата и детските градини в областния град продължават. Разкарването и предотвратяването на престъпления, свързани с наркотични вещества остава сред основните приоритети в работата на служителите на ОД МВР-Видин.