Община Враца срещу енергийния тормоз на ЧЕЗ
Община Враца срещу енергийния тормоз на ЧЕЗ / netinfo

Протестно писмо до “ЧЕЗ Електро България” ЕАД подписаха днес в Община Враца. Враца е първата община, която застана срещу монополиста ЧЕЗ, но едва ли ще бъде последна, след всички своеволия на дружеството в района.

Днес кметът на града инж. Тотю Младенов подписа протестното писмо, подкрепен от бизнес организации и институции в града, както и от синдикатите и инициативни граждани. Гражданският протест се подготвя от три седмици, време през което никой от поканените представители на ЧЕЗ не се отзова на среща-разговор. “Общината е длъжна да защитава интересите на хората и бизнеса в тази община” – каза кмета и допълни, че ще подкрепят всички протестни намерения на потърпевшите – синдикати, работодатели и граждани.

Кампания на КНСБ от 12 до 18 август събра 238 мнения на врачани, 67% от които са срещу тримесечното отчитане на електромерите. Останалата част имат различни оплаквания като чести увреждания на ел. уреди, некачествено и ненавременно обслужване, неточни сметки и др.

Протестното писмо е изпратено още до Президента на Република България, до Министър председателя, до Омбудсмана на държавата, до Държавната комисия по енергийно и водно регулиране и до посланика на Република Чехия в България.