Николай Иванов осъди клеветник
Николай Иванов осъди клеветник / Община Враца - архив

Бившият кмет на Враца Николай Иванов заведе дело и осъди на първа инстанция за клевета Светослав Кадинов. Решението е взето от съдебен състав, с председател Искра Касабова, на Врачанския районен съд. Кадинов отправил срещу Иванов обидни квалификации, публикувани в местна електронна медия.

В поредица от статии през 2014 г. той нарекъл кмета „най-глупавия кмет", „некадърен и нахален", „неграмотен", „хитър и лукав". Нападките били насочени срещу проекта „Леденика - туризъм без сезони". Освен това, на пресконференция, организирана от местната структура на политическа партия, Светослав Кадинов заявил, че Николай Иванов прави далавери и оприличил неговите заместници и екип на „организирана престъпна група". За обидите и клеветите на Кадинов са наложени две глоби - от 3 000 лв. и от 5 000 лева. Наказанието е групирано и в крайна сметка Светослав Кадинов ще плати 5 000 лева. Освен финансовите санкции, съдът е определил като наказание и обществено порицание, което да се изпълни в местен печатен орган.

Припомняме, че Светослав Кадинов, подаде документи за участие в една от обществените поръчки, свързани с реализирането на проекта „Леденика - туризъм без сезони". Поръчката бе на стойност около 1 милион лева. Той обаче не бе допуснат до участие, защото кандидатства като физическо лице и не изпълни минималните изисквания към кандидатите от възложителя Община Враца.
Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.