Наградиха призьорите в  литературния конкурс Живеем в земята на Ботев
Наградиха призьорите в литературния конкурс Живеем в земята на Ботев / netinfo
Осмокласничката Вероника Иванова от гр. Павел баня спечели първа награда при най-малките поети в Националния литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев”. Призьорите бяха обявени тази вечер в Регионалния исторически музей във Враца.

Във втора възрастова група първата награда взе десетокласничката Айше Димитрова от Перник. В конкурс за есе първото място се присъди на Атанас Чобанов, 10 клас, от Пловдив.

На наградените бяха връчени текстилни пана, изработени от художничката Емилия Върбанова - носител на 1-ва награда от Националната художествена изложба „Земята на Ботев” – 2006 г. Жури на конкурса бяха проф. Валери Стефанов – декан на Факултет „Славянски филологии” в СУ, поетесата Яна Кременска и Петя Николаева – ескперт по български език и литература в РИО - Враца.

311 творби на ученици от над 60 населени места в страната участваха в Националния литературен конкурс, който е част от проявите включени в Ботеви дни 2007, посветени на 131-та годишнина от подвига на поет-революционера и неговата чета.