Морски капитан зарадва децата на Мездра с нова детска площадка
Морски капитан зарадва децата на Мездра с нова детска площадка / Мирослав Гетов

От началото на лятото децата на Мездра се сдобиха с нова детска площадка. Тя се намира на улица „Шипка" №41 и е изградена със средства и доброволен труд от Владимир Коловски, който е капитан на морски търговски кораб.

Детският кът е оборудван с разнообразни съоръжения за игра - люлки, пързалки, карбалки, катерушки, пясъчник, мини батут и други игрушки, изработени от екологични материали в свежи цветове. На разположение на малките палавници са също детска къщичка и множество играчки.

Морски капитан зарадва децата на Мездра с нова детска площадка
netinfo

Новоизградената площадка отговаря на европейските изисквания за безопасност и качество - тя е обезопасена с ограда и настилка, която предпазва децата от наранявания при тяхната игра; има монтирани пейки, кошче за боклук и т. н. Съоръженията за игра са предназначени за деца до 10-годишна възраст. 

Морски капитан зарадва децата на Мездра с нова детска площадка
netinfo

Новата придобивка се ползва не само от децата в квартала, но и от малчугани от други райони на града. А докато най-малките жители на Мездра си играят на воля, техните родители могат да ги наблюдават от оформения за целта кът за отдих.
Браво на Вас, Капитан Коловски!