/ Деян Герговски
Около 08.20 часа, на 12 юли, на пътя Мизия - с. Войводово, при км 59.650, лек автомобил „Опел"-Астра блъска правилно движещият се пред него товарен автомобил „Дачия"-Докер. „Опел“-ът е управляван от мъж на 22 г., а зад волана на товарния автомобил бил мъж на на 46 г. И двамата водачи са от Мизия.

Шофьор е с опасност за живота след тежка катастрофа във Враца

Убити няма.
При катастрофата е ранена пътуващата на задна дясна седалка в „Опел“-а  жена на 20 г. от Мизия. Младата жена е прегледана от екип на ФСМП-Бяла Слатина и откарана в белослатинската болница, където е настанена в хирургично отделение с външен хематом на челото, за наблюдение, без опасност за живота.

Пешеходка е с опасност за живота след катастрофа във Враца

Водачът на товарния автомобил, заедно с возещите се с него Т. Б. и Т. Ф. от Мизия са откарани с частен автомобил в МБАЛ-Бяла Слатина, където са прегледани и освободени, като лекарите установили само охлузни рани.

При проверка с дрегер се оказало, че и двамата шофьори не са употребили алкохол преди да седнат в автомобилите. Причината за катастрофата е неспазване на дистанция от страна на един от водачите Съставен му е акт.