Видин,Нов път
Видин,Нов път / Община Видин
При улици в ромския квартал на Видин са наводнени заради високите подпочвени води, като сред тях е и главната улица „Стара планина“. След сигнала за проблемите там, кметът Огнян Ценков още вчера отиде на място и разпореди предприемането на мерки. „Установихме, че е засипан отводнителен канал, изграден през 2015 г. от Общината. Върху него е издигната стопанска постройка от жител на квартала. Единственото решение бе по най-бързия начин да видим работят ли комуникациите – тръбите, които са под улиците за отвеждане на водите от дворовете на хората и към този отводнителен канал, който отива за околовръстния път и се включва в шахта, която е към територията на Новоселци. Освен че е прокопан този участък, който виждаме тук, прокопан е и допълнителен участък в полето и е отпушен сифона към тази шахта“ – обясни Ценков.
Днес се установи, че тръбите имат проводимост, водата се изтича бързо. Може да се търси вече начин за отводняване на дворовете на хората с помощта на службата за пожарна безопасност и защита на населението.

Видин,Нов път
Община Видин
    

Кметът е получил уверение от собственика на стопанската сграда, в чийто двор се намира отводнителния канал, че ще го почиства и съхранява. Огнян Ценков обиколи и останалите проблемни улици в квартала. Той съобщи пред медиите, че е изпратил предложение до Министерството на регионалното развитие и благоустройството и е информирал също областния управител на Видин във връзка със съществуващата в квартала канализация от 1999 г., която трябва да бъде включена в тази на Видин, а не да стои като отделно съоръжение, което създава потенциални опасности при високи подпочвени води.
 

Видин,Нов път
Община Видин