Кметове, областни, работодатели и синдикати заседаваха във Видин
Кметове, областни, работодатели и синдикати заседаваха във Видин / Областна администрация Видин

Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет към Регионалния съвет за развитие на Северозападен район се проведе днес във Видин.

То бе открито и ръководено от областния управител на област Видин и председател на Регионалния съвет за развитие  Пламен Стефанов.

В заседанието взеха участие представители на министерства, на национално представените работодателски организации и синдикати, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области.

За периода 01 януари - 30 юни 2012 г за зам. председател на съвета бе избран  Иван Грънчаров, кмет на община Луковит. От 1 юли до 31 декември 2012 година на поста ще бъде Ваньо Костин, кмет на община Чупрене.

Членовете на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район обсъдиха и приеха проект на Годишна индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие през 2012 г.

Членовете на съвета се запознаха и със социално-икономически анализ, касаещ регионалното развитие на България и представен от  „София Консултинг Груп".

Представители от управляващите органи на Оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз, запознаха участниците с операциите по съответните оперативни програми на територията на Северозападния район.