Стихотворението, изписано на стената на блока.
Стихотворението, изписано на стената на блока. / Община Враца
В навечерието на Ботеви дни стена на блок на ул. "Братя Миладинови"10 във Враца, който се обновява по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, бе изписана със стихотворението "Хаджи Димитър" на Христо Ботев.
 
Идеята за поставянето на известното стихотворение на великия революционер, върху фасадата на блока е на кмета на Община Враца Калин Каменов.
 
Фирмата, която извършва строителните дейности на жилищния блок, е "ОПАЛ 94"АД. Стойността на договора е 538 436.33 лв., с ДДС. В Сдружението на собствениците са включени 48 домакинства.
 

Община ВрацаКъм настоящия момент в сградата изцяло са изпълнени дейностите по поставяне на хидроизолацията на покрива и топлоизолацията на подпокривното пространство. Дограмата е подменена на 70%, скелето е изпълнено на 60%. Топлоизолацията  по фасадните стени и мазилката са изпълнени на 40%, а по таваните на сутерена е на 50%.
 
В момента в града се извършват строително-ремонтни дейности на още 10 жилищни сгради, които ще бъдат обновени по Националната програма. На част от тях също ще бъдат изписани известни стихове на български автори.