Враца
Враца / Дарик Враца
Приключиха Националния фестивал на малките театрални форми във Враца и Международния фестивал на НЕТА. Българските пиеси бяха оценявани от жури в състав Стефан Янков – председател и членове Кремена Бабачева и Ина Шкарова. Първа награда за режисура беше присъдена Диана Добрева за постановката на пиесата „Слугините“ от Жан Жьоне, продукция на Народен театър „Иван Вазов“, II награда на Венцислав Асенов за постановката на пиесата „Тартюф“ по Молиер, продукция на Драматично-куклен театър Враца, а трета не се присъжда.
За сценография като най-добра бе отличена Елица Георгиева за сценичната среда на спектакъла „Майка“ от Максим Горки, продукция на Драматичен театър „Николай Масилитинов“ Пловдив. II и III награда не се присъждат.

За женска роля I награда бе присъдена на Александра Василева, Жорета Николова и Диана Добрева за ансамбловото им актьорско присъствие в спектакъла „Слугините“ от Жан Жьоне на Народен театър „Иван Вазов“. Сабина Коен получи II награда за ролята на Мариана в „Тартюф“ по Молиер на ДКТ-Враца. Присъдени бяха и две III-ти награди - на Гергана Кофарджиева за ролята на Бавачката във „Вуйчо Ваньо“ от Чехов на театър „Възраждане“- София и на Станка Калчева за ролята на Зинаида Савишна в „Иванов“ от Чехов на Младежки театър – София.
За мъжка роля като най-добри бяха отличени двама актьори - Борислав Борисов за ролята на Тартюф в „Тартюф“ по Молиер на ДКТ – Враца и на Ивайло Христов за ролята на Лебедев в „Иванов“ от Чехов на Младежки театър – София.

II-та награда отиде при Борис Луканов за ролята на Шабелски в „Иванов“ от Чехов на Младежки театър „Николай Бинев“ – София и при Красимир Доков за ролята на Прохор Железнов в „Майка“ от Максим Горки на Драматичен театър Николай Масалитинов“ – Пловдив. Присъдени бяха и две III-ти награди - на Огнян Симеонов за ролята на Оргон в „Тартюф“ по Молиер на ДКТ-Враца и на Йордан Ръсин за ролята на Телегин във „Вуйчо Ваньо“ от Чехов на театър „Възраждане“ - София.
Наградата за музикално изпълнение на живо, връчвана от проф. Стефан Драгостинов, се присъжда на Добриела Попова за участието й в спектакъла на Нов български университет.

Журито на международния фестивал на NETA бе в състав: председател Макарова Нора /Русия/, Юрий Юшкевич /Украйна/, Тома Трифунович /Сърбия/, след обсъждане присъдиха:
Награда за реализация на съвременна драматургия на спектакъла „Служител на съдбата“ от Хориа Гърбя, постановка Анка Мария Колцяну, театър „Нотара“, Букурещ, Роумъния.

Награда за Здравко Стоймиров за театрален експеримет в моноспектакъла „Случка в зоопарка“ от Едуард Олби с режисьор Благой Стефановски.
За актьорски ансамбъл на „Ревизор за югоизтока“ от Светислав басара, режисьор Марко Торлакович на Шабачки театър – Сърбия.
За най-добър сценичен дует на Нико Горшич и Блац Шеф в спектакъла „Невръстникът иска да бъде настойник“ от Петер Хандке, постановка Изкот тори на театрална трупа Сова – Любляна, Словения.
 
Най-добра женска роля на Исидора Райкович за изпълнението на ролята Оливера в спектакъла „Пак плаче, но този път от щастие“ от Новица Савич, режисьор Драган Яковлевич на Княжевско-Сръбски театър – Крагуевац – Сърбия.
Награда за най-добра мъжка роля на Зиах Соколович в спектакъла „Раждане – щъркел ме донесе в къщи“ от Зиах Соколович – театрален проект, Австрия.

Най-добър спектакъл- „Пак плаче, но този път от щастие“ от Новица Савич, режисьор Драган Яковлевич на Княжевско-сръбски театър – Крагуевац, Сърбия.