Гражданите на Видин искат подобрена инфраструктура и политики за младите хора
Гражданите на Видин искат подобрена инфраструктура и политики за младите хора / ОИЦ Видин

Повече работни места, подобрена инфраструктура, качествени социални услуги и провеждане, с помощта на европейските средства, на политики за младите хора, културните дейци и пенсионерите предлагат гражданите на откритите приемни на Областен информационен център-Видин (ОИЦ-Видин). До момента екипът на центъра е провел 3 приемни, като своето мнение в анкетните карти са отразили 60 граждани. Допитванията се провеждат в рамките на областния етап на националната кампания на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС „Да създадем ЗАЕДНО България 2020".

Гражданите, както и администрациите на общините Видин, Белоградчик, Ново село и Димово, с които в рамките на кампанията екипът на ОИЦ-Видин проведе срещи, оценяват положително националната инициатива и очакват предложенията им да се реализират, с подкрепата на новите оперативни програми, за да може населените места в област Видин да придобият желания от хората облик. Наред с това, както бе акцентирано на срещата с местната администрация в Белоградчик, се иска и специална дължавна политика политика по отношение на развитието на област Видин, в която европейските фондове заемат важно място.

Гражданите на Видин искат подобрена инфраструктура и политики за младите хора
netinfo

Екипът на ОИЦ-Видин продължава с откритите приемни в областта. До 3 април 2015 г. предстой да се проведат още 7 открити приемни - в Ружинци, Грамада, Бойница, Брегово, Макреш, Кула и Чупрене. На тях, в рамките на час и половина (или повече, в зависимост от броя на хората), служителите в центъра приемат мненията на хората. След 5 април, тези мнения ще бъдат обобщени и от 16 април до 30 април с работни срещи ще се отговори на въпросите на потенциалните бенефициенти относно възможностите за изпълнението на проектните идеи и предложения.